Bookmark and Share

Mijn passie voor eten en de zoektocht naar smaaksensaties heb ik te danken aan mijn vader, die me geleerd heeft voedsel met alle zintuigen te beleven: geur, smaak, vorm, kleur, structuur, consistentie, temperatuur, gevoel, combinaties en associaties. Alles telt mee.

Respect voor voedsel, voor waar het vandaan komt, voor wie het bereid heeft en voor de beleving dat het je geeft.
Dat vind ik belangrijk.
Ik houd het graag bij Puur en Eerlijk, oftewel producten die niet teveel bewerkt zijn. Dat is mijn uitgangspunt.

Alles wat op deze site staat heb ik zelf bedacht, onderzocht, ontwikkeld, gekookt, geproefd, bekritiseerd, gerealiseerd, geschreven én gefotografeerd (als ik materiaal van anderen gebruik, meld ik de bron of auteur).

Ik ben 44 en woon op dit moment in de regio Le Marche in midden Italië met mijn man Peter en onze dochter Shaila. Samen zijn we de trotse eigenaren van Agriturismo Villa Bussola, een boerenbedrijf dat biologische olijfolie produceert. In onze villa verhuren we kamers en appartementen en op ons terrein staat een minicamping met 12 tentplaatsen. Mijn passie voor eten en koken komt hier tot zijn recht.

Ik ben geboren en opgegroeid in Verona, een romantische stad in het noorden van Italië.
Mijn moeder is Indisch en mijn vader een rasechte Italiaan; dankzij hen hebben mijn zus, mijn broer en ik een prachtige en zorgeloze jeugd gehad. In mijn herinnering draaide mijn leven als kind voornamelijk om het spelen, eten en buiten zijn.

Eten is altijd mijn hobby geweest... alles vind ik lekker!
Eten en koken zijn in zowel de Italiaanse als de Indonesische cultuur van zeer groot belang: iedere gelegenheid is een reden om alle familieleden en vrienden bij elkaar aan tafel te ontvangen. Hierdoor is het vanzelfsprekend dat een groot deel van mijn dagindeling ook om het bedenken, het bereiden en het nuttigen van lekkere gerechten gaat (altijd in gezelschap van familie en vrienden/gasten).

Op mijn 19e wilde ik mijn eigen leven leiden en vertrok naar Nederland. Ik leerde de taal en de gebruiken, werkte in de horeca en reisbranche (ijssalons, restaurants, cafés, hotels, touroperators en festivals) en volgde een hostessopleiding. In de daaropvolgende 10 jaar (met een saaie kantoorbaan) startte ik mijn ontdekkingsreis naar 'smaaksensaties': tijdens mijn reizen door Azië heeft de Oosterse keuken mij erg geïntrigeerd. Dankzij mijn moeders Indonesische achtergrond sta ik erg open voor andere smaken en culturen. Vrienden en familie zijn altijd welkom geweest om mijn kookexperimenten uit te proberen. Toch heeft de Italiaanse keuken altijd mijn voorkeur gehad.

Uiteindelijk heb ik 17 jaar in Nederland gewoond. Holland is mijn tweede thuis, het land waar ik volwassen ben geworden en waar een deel van mijn hart ligt (uiteraard mede dankzij de aanwezigheid van lieve vrienden en familie).

Mijn thuisbasis is sinds 7 jaar weer Italië. In Le Marche, waar de eetcultuur nog puur en (h)eerlijk is, waar de meeste gezinnen nog een eigen moestuin hebben, waar een grote variatie aan vlees, vis, groente te vinden is en waar de seizoenen nog bepalen wat er wordt gegeten, voel ik me het prettigst.

Alles wat met koken en eten te maken heeft, interesseert me. Ik struin markten en winkeltjes af op zoek naar nieuwe producten en het internet naar informatie; ik proef en beoordeel op een kritische manier, kwaliteit staat bovenaan. In de keuken gebruik ik uitsluitend verse seizoengebonden ingrediënten, ik bedenk en maak mijn eigen recepten en kook regelmatig voor familie en vrienden. Ik ben geen kok, ik kook uit mijn hart. Het is een uit de hand gelopen hobby waar ik nog heel veel in hoop te leren.

Aan tafel vermijd ik suiker en rauwe eieren te eten, ik ben geen carnivoor (maar eet wel vlees), ik proef graag alles wat ik niet ken (maar geen insecten en geen chemische troep), ik drink wijn en leef op olijfolie ;-). Je vindt me regelmatig in de sportschool of in de zon op het strand, op een terrasje met een aperitivo of in mijn kruidentuintje. Sinds kort ben ik met een zelfstudie begonnen over Voedingswetenschap & Gastronomie. Ik lees graag boeken en ben nieuwsgierig naar mensen die met een passie leven. Ik droom over verre reizen en over eerlijkheid in de wereld.
 
Hier volgt een lijst van werkzaamheden die uitgevoerd zijn/worden in samenwerking met diverse business partners.
Un po di Villa Bussola Un po' di Villa Bussola
Een receptenboek met de basis van de Italiaanse Keuken... meer info
Sorry UITVERKOCHT!
ik ben van plan om dit boekje opnieuw uit te brengen met een nieuwe look.... wordt vervolgd!
Villa Bussola kookt met Puur Aroma Villa Bussola kookt met Puur Aroma
Een receptenboek met (h)eerlijke en pure recepten gebaseerd op de Italiaanse kruiden, gerealiseerd in samenwerking met onze vrienden van de biologische kruidenkwekerij Puur Aroma... meer info
Kookworkshops
In samenwerking met Marche Services, organiseren we Kookworkshops in Nederland op locatie en in Italië. Leer de Italiaanse keuken en verras je vrienden en familie. meer info
Wijnproeverij Marche services Wijnproeverijen
In samenwerking met Marche Services, organiseren we Wijnproeverijen in Nederland op locatie en in Italië. Mooie (biologische) wijnen uit de Regio Le Marche. meer info
Bemiddeling Import/Export
Zoek je specifieke producten uit Italië? Leg je de lat hoog als het gaat om kwaliteit en zorg? Ik ga voor jou op pad en kom met de (h)eerlijkste producten die bij jouw wensen het beste aansluiten. meer info
Trouwen in Le Marche Organisatie van Trouwerijen
Voor een sfeervolle, romantische trouwerij in Italië, waar je met familie en vrienden de mooiste dag van je leven zult beleven en waar lekker eten centraal staat! Laat het aan ons over... meer info

(foto: Manola van Leeuwe)
Organisatie van Reizen
Of je met een kookclub, een wandel-groep, een meditatie gezelschap, een wijnliefhebbersvereniging of een taalcursus de nog niet door toerisme veroverde streek Le Marche wilt ontdekken, ben je bij ons bij het juiste adres. meer info

voor je bezoek aan deze website.
Ik hoop dat je alle informatie kon vinden die je verwachtte te vinden. Voel je vrij om je gedachten, aanbevelilngen, opmerkingen, feedback en opbouwende kritiek aan mij te melden: send me an e-mail


Deze website is gerealiseerd door Peter van Diessen en de copyright ligt bij Marche Services. Peter heeft al mijn eisen en wensen weten te vertalen in deze prachtige look. Ik besteed veel tijd en effort in het creëren van wat je hier ziet. AUB respecteer dat en geef credit aan ons werk. Vraag onze toestemming voordat je iets kopieert.
 
[home] - [about Vanessa] - [Recipes] - [Goodies] - [Calendar] - [Links]
© 2013 Powered by MarcheServices di Peter van Diessen