Soffritto

Soffritto

Categorie: Basis gerechten

Soffritto

Beschrijving:

Soffritto is de basis van vrijwel alle gerechten in de Italiaanse keuken, oftewel de geurige groente die met olijfolie (en/of boter) gefruit worden voordat er andere ingrediënten aan toevoegt worden (denk hierbij bijvoorbeeld aan een pastasaus!). Dat zijn de smaakmakers, de ‘odori’ (geuren) zoals ze dat hier zo mooi noemen!
Ieder gezin heeft zijn eigen recept/samenstelling: er is wie meer wortel of meer bleekselderij erin doet, wie veel knoflook gebruikt en wie het juist weglaat. Ieder zijn smaak!
Omdat het snijden van alle groente voor de soffritto enigszins tijdrovend is, maak ik graag een voorraadje (voor in de diepvries)!

Ingrediënten:

Ui
Wortel
Bleekselderij
evt. Knoflook
evt. Peterselie of Basilicum

Benodigdheden:

Keukenmachine
Mengkom
IJsblokjesvormpjes

Soffritto Soffritto Soffritto

Bereiding:

1. Was alle groente zorgvuldig. De hoeveelheid is afhankelijk van je eigen smaak. Zelf gebruik ik graag veel ui en knoflook. Wil je een zoetere smaak hebben? Gebruik dan meer wortel.
2. Snijd de groente in stukjes en doe ze in een keukenmachine.
3. Maak de groentestukjes fijn en klein.
4. Meng alles goed door elkaar in een grote mengkom. Als je dat handiger vindt, kun je ook de groente apart bewaren, een bakje voor de ui, een bakje voor de wortel, etc..
5. Verdeel over de ijsblokjesvormpjes (druk de groentemengsel in de vormpjes goed aan).
6. Vries de ijsblokjesvormpjes in.
7. De dag erna kun je alle soffritto groenteblokjes eruit halen en in een grote diepvrieszak of -bak in de diepvries bewaren.
8. Op deze manier heb je altijd soffritto groenten bij de hand!
9. Voor gebruik laat de nodige soffritto groenteblokjes in de pan 10 minuten ontdooien en gebruik ze vervolgens zoals gebruikelijk (fruiten met een beetje olijfolie en/of boter. Handig, vind je niet?

U kunt door hier te klikken via het formulier contact op nemen met Vanessa
Geplaatst in .

Geef een reactie