About Vanessa

Mijn passie!

Mijn passie voor eten en de zoektocht naar smaaksensaties heb ik te danken aan mijn vader, die me geleerd heeft voedsel met alle zintuigen te beleven: geur, smaak, vorm, kleur, structuur, consistentie, temperatuur, gevoel, combinaties en associaties. Alles telt mee.

Respect voor voedsel, voor waar het vandaan komt, voor wie het bereid heeft en voor de beleving dat het je geeft.
Dat vind ik belangrijk.
Ik houd het graag bij Puur en Eerlijk, oftewel producten die niet teveel bewerkt zijn. Dat is mijn uitgangspunt.

Alles wat op deze site staat heb ik zelf bedacht, onderzocht, ontwikkeld, gekookt, geproefd, bekritiseerd, gerealiseerd, geschreven én gefotografeerd (als ik materiaal van anderen gebruik, meld ik de bron of auteur).

About Vanessa

Mijn roots

Ik  woon op dit moment in de regio Le Marche in midden Italië met mijn man Peter en onze dochter Shaila. Samen zijn we de trotse eigenaren van Agriturismo Villa Bussola, een boerenbedrijf dat biologische olijfolie produceert. In onze villa verhuren we kamers en appartementen en op ons terrein staat een minicamping met 12 tentplaatsen. Mijn passie voor eten en koken komt hier tot zijn recht.

Ik ben geboren en opgegroeid in Verona, een romantische stad in het noorden van Italië.
Mijn moeder is Indisch en mijn vader een rasechte Italiaan; dankzij hen hebben mijn zus, mijn broer en ik een prachtige en zorgeloze jeugd gehad. In mijn herinnering draaide mijn leven als kind voornamelijk om het spelen, eten en buiten zijn.

Op mijn 19e wilde ik mijn eigen leven leiden en vertrok naar Nederland. Ik leerde de taal en de gebruiken, werkte in de horeca en reisbranche (ijssalons, restaurants, cafés, hotels, touroperators en festivals) en volgde een hostessopleiding. In de daaropvolgende 10 jaar (met een saaie kantoorbaan) startte ik mijn ontdekkingsreis naar 'smaaksensaties': tijdens mijn reizen door Azië heeft de Oosterse keuken mij erg geïntrigeerd. Dankzij mijn moeders Indonesische achtergrond sta ik erg open voor andere smaken en culturen. Vrienden en familie zijn altijd welkom geweest om mijn kookexperimenten uit te proberen. Toch heeft de Italiaanse keuken altijd mijn voorkeur gehad.

Uiteindelijk heb ik 17 jaar in Nederland gewoond. Holland is mijn tweede thuis, het land waar ik volwassen ben geworden en waar een deel van mijn hart ligt (uiteraard mede dankzij de aanwezigheid van lieve vrienden en familie).

Mijn thuisbasis is sinds 2007 weer Italië. In Le Marche, waar de eetcultuur nog puur en (h)eerlijk is, waar de meeste gezinnen nog een eigen moestuin hebben, waar een grote variatie aan vlees, vis, groente te vinden is en waar de seizoenen nog bepalen wat er wordt gegeten, voel ik me het prettigst.

Eten is altijd mijn hobby geweest... alles vind ik lekker!

Eten en koken zijn in zowel de Italiaanse als de Indonesische cultuur van zeer groot belang: iedere gelegenheid is een reden om alle familieleden en vrienden bij elkaar aan tafel te ontvangen. Hierdoor is het vanzelfsprekend dat een groot deel van mijn dagindeling ook om het bedenken, het bereiden en het nuttigen van lekkere gerechten gaat (altijd in gezelschap van familie en vrienden/gasten).

Alles wat met koken en eten te maken heeft, interesseert me. Ik struin markten en winkeltjes af op zoek naar nieuwe producten en het internet naar informatie; ik proef en beoordeel op een kritische manier, kwaliteit staat bovenaan. In de keuken gebruik ik uitsluitend verse seizoengebonden ingrediënten, ik bedenk en maak mijn eigen recepten en kook regelmatig voor familie en vrienden. Ik ben geen kok, ik kook uit mijn hart. Het is een uit de hand gelopen hobby waar ik nog heel veel in hoop te leren.

Aan tafel vermijd ik suiker en rauwe eieren te eten, ik ben geen carnivoor (maar eet wel vlees), ik proef graag alles wat ik niet ken (maar geen insecten en geen chemische troep), ik drink wijn en leef op olijfolie ;-). Je vindt me regelmatig in de sportschool of in de zon op het strand, op een terrasje met een aperitivo of in mijn kruidentuintje. Sinds kort ben ik met een zelfstudie begonnen over Voedingswetenschap & Gastronomie. Ik lees graag boeken en ben nieuwsgierig naar mensen die met een passie leven. Ik droom over verre reizen en over eerlijkheid in de wereld.