Recipes Soffritto
  Soffritto is de basis van vrijwel alle gerechten in de Italiaanse keuken, oftewel de geurige groente die met olijfolie (en/of boter) gefruit worden voordat er andere ingrediĆ«nten aan toevoegd worden (denk hierbij bijvoorbeeld aan een pastasaus!). Dat zijn de smaakmakers, de 'odori' (geuren) zoals ze dat hier zo mooi noemen!
Ieder gezin heeft zijn eigen recept/samenstelling: er is wie meer wortel of meer bleekselderij erin doet, wie veel knoflook gebruikt en wie het juist weglaat. Ieder zijn smaak!
Omdat het snijden van alle groente voor de soffritto enigzins tijdrovend is, maak ik graag een voorraadje (voor in de diepvries)!


Ingrediƫnten:
Ui
Wortel
Bleekselderij
evt. Knoflook
evt. Peterselie of Basilicum
Benodigdheden:
Keukenmachine
M engkom
IJsblokjesvormpjes


Bereiding:
1. Was alle groente zorgvuldig. De hoeveelheid is afhankelijk van je eigen smaak. Zelf gebruik ik graag veel ui en knoflook. Wil je een zoetere smaak hebben? Gebruik dan meer wortel.
2. Snijd de groente in stukjes en doe ze in een keukenmachine.
3. Maak de groentestukjes fijn en klein.
4. Meng alles goed door elkaar in een grote mengkom. Als je dat handiger vindt, kun je ook de groente apart bewaren, een bakje voor de ui, een bakje voor de wortel, etc..
5. Verdeel over de ijsblokjesvormpjes (druk de groentemengsel in de vormpjes goed aan).
6. Vries de ijsblokjesvormpjes in.
7. De dag erna kun je alle soffrittogroenteblokjes eruit halen en in een grote diepvrieszak of -bak in de diepvries bewaren.
8. Op deze manier heb je altijd soffrittogroenten bij de hand!
9. Voor gebruik laat de nodige soffrittogroenteblokjes in de pan 10 minuten ontdooien en gebruik ze vervolgens zoals gebruikelijk (fruiten met een beetje olijfolie en/of boter. Handig, vind je niet?
     
     
Bookmark and Share
Back
Hoe vind je dit recept? Heb je vragen, tips of op- of aanmerkingen? Voel je vrij om een reactie te plaatsen!
Comment Box is loading comments...
 
[home] - [about Vanessa] - [Recipes] - [Goodies] - [Calendar] - [Links]
© 2013 Powered by MarcheServices di Peter van Diessen